Fundamenten in de Vennen. Stemmen uit de straat.


Mijn rol in dit mooie geheel:
1. Samen met Annick Claesen heb ik de gedichten van Joris Iven ingesproken en deze zijn te beluisteren vanaf 14 augustus in Cinema Victoria, Vennestraat 114 te Genk.
!!! tot onze spijt is dit niet gelukt. Het is wel de bedoeling om deze geluidsprojectie op een andere plaats te laten horen. De juiste info hierover volgt.

2. Op zaterdag 6 september om 18.00 brengen we deze gedichten life aan kunstgalerij Galleriet, Vennestraat 187 te Genk.


Fundamenten in de Venne. Stemmen uit de straat, maakt een reis door de Genkse Vennestraat en door de tijd. Fotograaf Karel van Gerven, kunstenaar Tjen Heyligen en dichter Joris Iven laten zich inspireren door een reeks boeiende mensen uit de buurt.
Van deze buren, mensen van verschillende leeftijden, maar ook met diverse achtergronden, bezigheden en verhalen, maken ze een artistiek portret. Dit resulteert in een reeks foto’s van Karel van Gerven, tekeningen van Tjen Heyligen en verhalende gedichten van Joris Iven.

De artistieke projecten, die elk het leven van een andere persoon, een andere cultuur, generatie en leefwereld vertellen, worden gepresenteerd in de galerij van Galleriet, in Cinema Victoria en in de tuin van Betty, een kleine verscholen groene oase in de Vennestraat. Vanuit deze tuin wordt de link gelegd naar het Natuurcentrum van Kiewit. Daar worden de stemmen uit de Venne gepresenteerd. Natuurgeluiden vormen hier de aanleiding om deze te laten weerklinken in de Venne.

Opening donderdag 14 augustus om 19.30. Te bezoeken: tot 31 oktober 2014.

Een samenwerking tussen:

Galleriet – Gilberte Claes www.galleriet.be

Karel Van Gerven, fotograaf, Genk

Tjen Heyligen, kunstenaar, Schoten

Joris Iven, dichter, Diepenbeek

In samenwerking met Creazi, Natuurpunt Genk-Hasselt