Op zaterdag 12 oktober is er weer “de nacht der duisternis” in Herkenrode en ik breng er ‘wonderlijke vertellingen”, gezellig in het duister, ergens op een stille plaats van het domein.

Abdijsite Herkenrode zet de Kruiden- en Inspiratietuin en het omliggende natuurgebied in de ‘spotlights’ tijdens de Nacht van de Duisternis.

Op heel het domein kunnen jong en oud de duisternis ontdekken, tijdens diverse activiteiten die de problematiek van lichthinder en -vervuiling onder de aandacht brengen. De Kruiden- en Inspiratietuin wordt feeëriek verlicht en via o.a. vertellingen en een schaduwspel beleef je de tuin nog magischer dan anders. Kom magie beleven en proeven van de gezelligheid van een donkere nacht!

Timing  19-21u: sfeerlichtje knutselen met recuperatiematerialen  19-20u: Lezing vleermuizen  19-22u: turen door een telescoop (opgelet: enkel bij droog weer)
 20-23u: bezoek feeëriek verlichte tuin (opgelet: enkel bij droog weer) met tussen 20-22u wonderlijke vertellingen  20u30-21u30: Vleermuizen- en astro-wandeling

Prijs Alle activiteiten zijn gratis toegankelijk, uitgezonderd het tuinbezoek. Tuinbezoek: € 2,00/persoon, gratis voor kinderen tot 12 jaar en houders Uitpas Hasselt.

Opgelet: weersafhankelijkheid Bij regenweer kan het tuinbezoek en kijken door de telescoop helaas niet doorgaan. Check op 12/10 dus zeker de laatste stand van zaken op onze website.